Weer uitgedoofde brandhaarden op De Balokken in Wervik

Vuurhaarden op de Balokken © LVT
Redactie KW

Op het grote recreatie-eiland De Balokken tussen de oude en nieuwe Leie ontdekte de politie twee uitgedoofde brandhaarden. De agenten hebben een proces verbaal opgemaakt en bewijzen verzameld. Op basis daarvan is woensdag een jonge kerel uit het naburige Komen verhoord. Wie een vuurtje stookt, riskeert een GAS-boete tot 350 euro.

“Vuur maken is niet alleen verboden, het is ook zeer gevaarlijk’, zegt burgemeester Youro Casier (sp.a). “Zeker nu we in zo’n extreem droge periode zitten. Het gras en de andere begroeiing zijn momenteel extreem brandgevoelig. Men moet toch beseffen dat er op De Balokken geen vuur mag worden gemaakt.” “Het is daar bosgebied en er is veel ander groen. In een wip kan alles daar weg zijn als het begint te branden. Voor de brandweer is het ook niet evident om er te gaan blussen. Het eiland is heel groot. Er zijn vroeger ook al meldingen geweest van uitgedoofde brandhaarden.”

De politie voert het toezicht op De Balokken tijdens de zomervakantie alvast op. “We vragen dat bezoekers op Be Balokken extra waakzaam zijn en vuurhaarden melden bij de politie’, aldus de burgemeester. “Er hangen op het eiland op verschillende plaatsen camera’s. Heel het eiland ‘s avonds hermetisch gaan afsluiten is niet mogelijk.”

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier