Weduwe in assisenproces Turkse broers : “Hij heeft ook geprobeerd om mijn dochtertje te doden”

Redactie KW

Semra Konakci, de vrouw van Ugur Aygun, beweerde plots dat ze de tweede beschuldigde naast het lichaam van haar stervende man zag staan. Een borstelstok die ze gebruikte om hem te verdedigen, zou gewoon in haar tuin liggen.

Semra Konakci was de aanleiding voor de vete tussen de Uçars en de Ayguns. “In 2007 kreeg ik vier maanden lang oproepen van onbekende nummers, maar niemand zei iets”, aldus de weduwe van Ugur Aygun. Bij een laatste telefoontje vertelde Hasan Uçar toch dat hij het wist en vroeg om een afspraakje. “Daarom was Ugur boos op Hasan. Hij was jaloers, maar het is normaal dat een echtgenoot jaloers is.”

“Kogels zien fluiten”

Op 18 september 2010 hoorde de vrouw dat haar man op straat hevig discussieerde met Mesut Uçar. Ze moest haar schoonbroer Süleyman bellen om te komen helpen. Even later ging ze zelf naar buiten. “Ik heb de kogels zien fluiten langs ons, hij heeft ook gepoogd om mijn dochtertje te doden.” Toen ze een laatste keer terug buiten kwam, zag ze ook Hasan Uçar staan bij het lichaam van haar man. “Hij moet iets gedaan hebben, maar ik weet niet wat. Daarna is hij in zijn auto gestapt en weggereden.”

Man met een bril

Haar toen achtjarig dochtertje bevestigde die verklaring tijdens een audiovisueel verhoor. Een mevrouw zou geschoten hebben naar haar papa en haar oom. Bovendien zou ook een man met een bril geschoten hebben. Daarmee verwijst ze impliciet naar Hasan Uçar. “Er zijn nochtans zoveel neutrale getuigen die hem daar helemaal niet gezien hebben. Hoe verklaart u dat?”, vroeg zijn advocaat Jef Vermassen aan Semra Konakci.

“Stukken van kapotgeslagen borstel thuis”

Konakci probeerde zelf nog in te grijpen tijdens het gevecht. Ze verklaarde dat ze met een rode borstelstok op de wagen van Mesut Uçar sloeg. De eerste beschuldigde zou dan met zijn hakmes de stok kapot geslagen hebben. “Twee stukken van die borstel liggen nu bij mij thuis”, verraste de getuige. “Iemand heeft hem de dag zelf of een dag later teruggebracht, maar ik weet niet meer wie.” Korte tijd later zou de weduwe van Ugur Aygun aan de politie over de borstel verteld hebben. Die vonden het niet nodig om de borstel in beslag te nemen.

De advocaten van Mesut Uçar reageerden verbaasd, zij proberen immers al de hele week aan te tonen dat hun cliënt onder andere met een hakmes en een stok werd aangevallen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier