Waalse vrouw uit Wevelgem blijft in de cel in terreurdossier

11/04/17 om 13:17 - Bijgewerkt om 13:16

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 24-jarige Waalse vrouw met een maand verlengd op verdenking van betrokkenheid bij terreuractiviteiten. Molly B., die in het West-Vlaamse Wevelgem woonde, zou hulp verleend hebben aan drie vrouwen die een aanslag wilden plegen in Parijs.

Waalse vrouw uit Wevelgem blijft in de cel in terreurdossier

© Getty Images/iStockphoto

In september 2016 werd in de buurt van de Notre Dame in Parijs een wagen geladen met gasflessen aangetroffen. Het onderzoek toonde aan dat drie vrouwelijke verdachten aangestuurd werden door een IS-strijder. Met diezelfde verdachte zou mogelijk ook Molly B. via chatrooms contact gehad hebben. Het dossier staat wel volledig los van de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 en de aanslagen in Brussel en Zaventem. In de nacht van 7 op 8 maart werd bij Molly B. een huiszoeking uitgevoerd. Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen, maar de Waalse werd door de onderzoeksrechter wel aangehouden op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. De vrouw ontkent dat ze iets met de zaak te maken heeft. Volgens de verdediging is er ook geen concrete link tussen B. en de mislukte aanslag.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!