VTM reconstrueert dubbele roofmoord door ‘de killer van Brugge’

Redactie KW

De man vermoorde in 1999 onder meer een taxichauffeur in koelen bloede.

Op 19 juni 1999 ‘s morgens stapt Marc Gevaert – enkele weken voordien uit de gevangenis ontslagen voor een reeks inbraken – aan het station van Brugge in de taxi van Roger Vanhaelemeersch. Hij vraagt een rit naar Waardamme. Eenmaal op de bestemming aangekomen, bedreigt Gevaert de taxichauffeur met een pistool. Roger Vanhaelemeersch geeft gewillig zijn geld af, een kleine vijfhonderd euro, en wordt daarna gedwongen in de koffer van zijn Mercedes te kruipen. Enkele minuten later wordt de man koelbloedig vermoord.

VTM reconstrueert dubbele roofmoord door 'de killer van Brugge'

Elf dagen later, op 30 juni 1999, gaat Gevaert opnieuw op zoek naar geld. Hij wacht aan een complex met garageboxen zijn volgend slachtoffer op. Het is Fernand Verstappen die er in de buurt woont en zijn auto komt halen om naar het werk te rijden. Gevaert doodt de man met één schot in het hoofd. “Dankzij het ballistisch onderzoek konden de twee moorden aan mekaar gekoppeld worden”, zegt substituut-procureur des Konings Yves Segaert. “Vanaf dat moment wisten wij dat we op zoek moesten gaan naar één en dezelfde dader die twee roofmoorden had gepleegd.”

De twee moorden veroorzaakten een schokgolf doorheen Brugge en omstreken en de gerechtelijke politie werd op de zaak gezet. De Kroongetuigen van donderdagavond reconstrueert minutieus de feiten, het gerechtelijk onderzoek en de verhoren

In juni 2002 werd Marc Gevaert door het Hof van Assisen veroordeeld tot een levenslange celstraf.

>> De Kroongetuigen, donderdagavond om 21.40 uur op VTM