Vrouw aan stoel vastgebonden en met mes bewerkt

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Drie mannen en een vrouw zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een gewelddadige afrekening in het Oostendse drugsmilieu.

Het kopstuk kreeg vier jaar cel. In de nacht van 21 op 22 mei 2016 trokken de vier naar de woning van C.R. Ze wilden de vrouw een lesje leren omdat ze hen slechte speed had verkocht. Eenmaal binnen bonden ze de vrouw vast aan een stoel en gaf Oostendenaar Steve V. (36) haar een paar rake klappen. Vervolgens verwondde hij haar met een mes en bewerkte haar rug met een tattoonaald.

Zware straffen

De vier gingen er daarna vandoor met 1.200 euro en een zak xtc-pillen. Tijdens het proces bekende Steve V. de slagen, maar de verwondingen met het mes en de tattoonaald waren volgens hem verzonnen. De rechter veroordeelde hem gisteren niettemin tot vier jaar effectieve celstraf. Michael D. (35) uit Oudenburg kreeg drie jaar effectief. Kjell V. (23) uit Oudenburg en Fatima A. (32) uit Oostende kregen respectievelijke werkstraffen van 120 en 180 uur. Aan hun slachtoffer moeten de vier gezamenlijk een voorlopige schadevergoeding betalen van 1.300 euro.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier