Vrouw waarschuwt voor vergif in Leopoldpark na overlijden hond

Redactie KW

De eigenaars vermoeden dat iemand doelbewust vergiftigd eten achterlaat.

Greta Jochmans is er het hart van in. Haar vierenhalf jaar oude witte koningspoedel Jay overleed na te zijn vergiftigd. Volgens Greta gebeurde dat vorige week vrijdag of zaterdag bij een wandeling in het Leopoldpark.

Mijn moeder heeft hem iets zien opeten nabij de kiosk”, vertelt dochter Melissa Jochmans. “Ze probeerde het nog uit zijn bek te halen, maar het was al doorgeslikt. Woensdag kon de anders zo speelse Jay zijn hoofd niet meer opheffen. Hij die anders altijd op zijn achterste poten ging staan. Zo was hij ook bekend in Oostende.”

Wij denken dat iemand bewust vergif legt voor de honden

Woensdag ging mijn mama naar de dierenarts en die zei dat Jay vergiftigd was. Hij probeerde hem nog te redden met baxters en antibiotica. De eerste 24 uren waren cruciaal, maar na vijf uur was Jay overleden. Vermoedelijk at hij een stukje vlees op in het park. Mijn moeder hoort van mensen dat er eerder al honden vergiftigd werden in het Leopoldpark. Ze wil mensen nu waarschuwen om op te passen dat hun hond er geen stukjes vlees, kaas of pralines opeet.”

“Wij denken dat iemand bewust vergif legt voor de honden”, vervolgt Melissa. “We weten niet welk soort vergif het was, daarvoor zouden we een autopsie moeten laten uitvoeren, maar dat kon mijn moeder niet over haar hart krijgen. Hij was nog maar net mooi opgeknipt en lag er na zijn dood zo vredig bij. Haar hond betekende alles voor haar. Ze droomde al 40 jaar van zo’n Franse koningspoedel. Vierenhalf jaar terug liet ze zich op een wachtlijst plaatsen om er eentje te laten krijgen. Ze moest ervoor sparen, want zo’n poedel kost veel geld.”

Genoemd naar Jay R. Holden, de Amerikaanse basketter die een tijd bij Oostende speelde

“Jay zou op 5 december vijf jaar zijn geworden. Mijn moeder onderging in 2012 een zware operatie. Haar hond was de reden waarom ze nog buiten ging en onder de mensen kwam. Ook mijn zus, die een mentale handicap heeft, trok zich op aan het dier. Jay was genoemd naar Jay R. Holden, de Amerikaanse basketter die een tijd bij Oostende speelde en een van mijn moeders allerbeste vrienden is. Hij noemt haar zijn Belgische mama en zij beschouwt hem als een zoon. Ze heeft dan ook haar lievelingshond naar hem genoemd.”

“Jay was een heel sociale hond. Mijn moeder kwam enorm veel buiten met haar hond en het sociale contact dat ze door hem had, betekende veel voor haar. Mensen snappen niet wat een dier voor iemand kan betekenen. En ik snap niet dat iemand dit een dier durft aandoen”, zegt Melissa. “Vergiftiging leidt tot een gruwelijke dood voor gelijk welk dier. Mijn moeder wil de hondeneigenaars waarschuwen en hoopt dat mensen misschien ook alerter reageren als ze iemand stukjes vlees zien leggen in het park.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier