Vrouw vervoert kleinkind in koffer van Smart

Eén van de twee kleinkinderen zat in de koffer van de Smart. "Een noodgeval", zei de vrouw over haar gevaarlijke actie. © BELGAIMAGE
Redactie KW

Een 58-jarige vrouw uit Knokke kreeg in de Brugse politierechtbank een geldboete van 180 euro omdat ze haar twee kleinkinderen niet op een reglementaire manier vervoerde in haar kleine Smart.

Ingrid R. pikte op 6 augustus vorig jaar haar dochter en twee kleinkinderen op toen de agenten het gezelschap opmerkten. Uit nader onderzoek bleek dat één van de kleinkinderen in de kleine koffer van de Smart lag. “De politie trof één van haar kleinkinderen aan in de koffer. Al moet je het eerder een ‘koffertje’ noemen. Veel plaats was er niet”, sprak de procureur. Het andere kind zat vooraan op de schoot van de dochter van de beklaagde.

“Normaal vervoer ik niemand met mijn Smart. Maar het was een noodgeval”, verdedigde de vrouw zich. De politierechter kon niet anders dan de vrouw te veroordelen en legde haar een geldboete op van 180 euro. Ook haar keuring was op dat moment niet in orde, hiervoor kreeg ze een extra boete van 60 euro. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier