Vrouw uit Zonnebeke krijgt 18 maanden effectief in drugszaak

10/10/16 om 16:39 - Bijgewerkt om 18:04

Carine S. (57) uit Zonnebeke werd in februari 2015 veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel een boete van 6.000 euro met uitstel in een drugszaak.

Vrouw uit Zonnebeke krijgt 18 maanden effectief in drugszaak

Omdat ze zich niet aan de probatievoorwaarden hield, vroeg het openbaar ministerie de herroeping van het vonnis waardoor de straf met uitstel wel eens effectief zou worden. Meester Tina Houtman schetste het leven van haar cliënte, dat één groot miseriedossier is.

Carine S. kende diverse mannen, heeft zes kinderen, verloor haar laatste man door zelfmoord en ook haar zoon onder dezelfde omstandigheden. Carine S. is nu onder de begeleiding van Kompas en staat op de lijst van Largo voor hulpverlening. Door het trieste leven van de beklaagde gaf de rechter haar nog een laatste kans en verplichtte hij haar tot een achttal testen die ze moet laten afnemen door een dokter en dat in zijn bijzijn.

Omdat de beklaagde niet voldeed aan een aantal opgelegde voorwaarden, werd het vonnis herroepen en kreeg de beklaagde 18 maanden effectieve celstraf en een effectieve boete van 6.000 euro. Het openbaar ministerie vroeg de onmiddellijke aanhouding, maar daar ging de rechter niet op in aangezien de dame goed meewerkte aan het dossier.

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!