Vrouw uit Zedelgem blijft in de cel voor wilde achtervolging van Blankenberge tot Moeskroen

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een vijftiger uit Zedelgem met een maand verlengd op verdenking van poging tot doodslag.

In de nacht van donderdag op vrijdag sloeg de vrouw in Blankenberge op de vlucht. Ze kon pas in Moeskroen geklist worden. Tijdens de achtervolging probeerde ze de politie te rammen.

Jacht op een oude Mercedes

Rond 4 uur ‘s ochtends zag een patrouille van de Blankenbergse politie hoe een oude Mercedes een rood licht negeerde. De agenten gingen in de achtervolging en maanden de vrouwelijke bestuurder aan om te stoppen. Dat was voor de verdachte echter het teken om te versnellen, waarop een wilde achtervolging ontstond. Op de E403 haalde N.D. snelheden boven de 160 kilometer per uur.

Tijdens de vlucht probeerden verschillende politiekorpsen tevergeefs om de vrouw klem te rijden. Ze kon telkens ontsnappen en reed hierbij zelfs twee keer in op een politiewagen. Er vielen geen gewonden, maar enkele auto’s van de politie liepen wel schade op. Uiteindelijk kon de verdachte door een lekke band in Moeskroen ingerekend worden.

Gerechtspsychiater aangesteld

De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid. Ze had geen duidelijke uitleg voor haar vlucht, maar ontkent dat ze opzettelijk de politiewagens ramde. Haar advocaat Jorn Verminck stuurde voor de raadkamer aan op een opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Er werd een gerechtspsychiater aangesteld om de verdachte te onderzoeken.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier