Vrouw uit Wervik bedwelmd en bestolen door ‘de man van haar leven’

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De man moest maandag verschijnen voor de rechtbank in Ieper maar vertoeft naar alle waarschijnlijkheid in zonniger Cubaanse oorden.

Gilbert D. (53), met als laatste gekende woonplaats Gent, maar vermoedelijk de vlucht genomen naar Cuba, moest voor de Ieperse rechter verschijnen voor verduistering van geld en een wagen. De man gaf verstek en volgens het relaas van het openbaar ministerie zou de man vertrokken zijn naar Cuba. De man heeft al een uitgebreid strafblad, met onder meer eens 30 maanden cel in 2014 en in 2015 nog eens 30 maanden. Het openbaar ministerie vorderde dit keer twee jaar effectief.

Product in drankje, en naar de bank

Een vrouw uit Wervik dacht de liefde van haar leven te hebben ontmoet toen ze hem leerde kennen. Het ging een tijdje uitstekend, tot de man zijn ware gelaat toonde en haar meenam naar een cocktailparty, waar hij ongemerkt een product in haar drankje mengde. Het maakte haar totaal versuft, waardoor hij de kans schoon zag om op dat moment 8.400 euro van haar rekening af te halen.

Op 21 juli 2014 had hij al eens 20.000 euro gekregen om zogezegde notariële kosten te kunnen overschrijven en op 23 januari 2015 vroeg hij dan haar wagen, een Opel Corsa te mogen gebruiken, maar verkocht die zonder haar medeweten. Toen begon het de vrouw te dagen dat de man toch niet zo ter goeder trouw was en diende ze klacht in.

De beklaagde is inmiddels verdwenen naar zonniger oorden. Vonnis op 26 september.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier