Vrouw uit Waregem riskeert vijf jaar cel voor poging doodslag op partner

Redactie KW

Een 25-jarige vrouw uit Waregem heeft zich maandagochtend voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor poging doodslag op haar toenmalige partner.

Op 3 augustus 2015 liep een discussie in de woning van het koppel in Waregem uit de hand. Het paar had een ruzie over geldproblemen. De man stak de kleren van de vrouw in een doos en zei dat ze moest vertrekken. Beklaagde wilde het zoontje meenemen, maar dat mocht niet van de man. Ze begon dingen naar hem te gooien, maar hij reageerde niet, waardoor ze nog geagiteerder raakte. Daarop liep ze naar de keuken, waar ze een aardappelmesje nam.

“Gevaar voor zichzelf en de maatschappij”

Ze haalde meerdere keren uit, waarbij ze de thorax van de man raakte. Hij liep een klaplong op, maar herstelde goed. Toen de politie ter plaatse kwam, was de vrouw nog steeds in alle staten. Ze verklaarde dat ze “hem wilde doden””. Die intentie ontkende ze ter zitting. Haar advocaat verklaarde dat ze zelf al verschillende keren naar de politie moest stappen omdat de man zich agressief gedroeg tegenover haar. Dat ze haar kind niet mocht meenemen, was de druppel.

“Volgens de deskundige zijn er nog risicofactoren. Ze is een gevaar voor zichzelf en de maatschappij”, zei de openbare aanklager, die vijf jaar vorderde, waarvan drie jaar effectief.

Voorwaarden eenmalig geschonden

De voorwaarden die bij vrijlating opgelegd waren, werden geschonden. Beklaagde zocht opnieuw contact met haar partner. “Meneer heeft haar gecontacteerd en zij is daar inderdaad op ingegaan. Ze was toen opnieuw zwanger. Daarover wilde ze met hem spreken. Sinds september heeft ze de voorwaarden wel perfect opgevolgd”, aldus de advocaat.

Haar voormalige partner stelde zich geen burgerlijke partij. Hij moet zich later ook zelf voor de rechtbank verantwoorden voor andere feiten van opzettelijke slagen en verwondingen ten opzichte van de vrouw.

Vonnis op 17 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier