Vrouw uit Roeselare die zoontje vermoordde naar KI verwezen

Redactie KW

De Kortrijkse raadkamer heeft Isabelle D. , de vrouw uit Roeselare die vorig jaar haar zoontje om het leven bracht, naar de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent verwezen. De kans is groot dat ze zich voor assisen moet verantwoorden. De KI beslist.

Isabelle D. (35) was nog maar net ontslagen uit een psychiatrische instelling in Menen toen ze in maart 2013 haar zoontje Tibeau (4) verdronk in bad in hun rijwoning in de Leliestraat in Roeselare. Ze was ook van plan haar achtjarige dochter F. te vermoorden. Dat ging niet door omdat de vrouw ondertussen een overdosis kalmeringspillen nam en in slaap viel.

Toerekeningsvatbaar

Vanuit de gevangenis bedreigde Isabelle D. haar ex-man Tim Vanhauwaert dat ze haar werk zal afmaken van zodra ze op vrije voeten is. Intussen liet een gerechtspsychiater weten dat Isabelle D. toerekeningsvatbaar is. Ze wordt dus niet geïnterneerd.

Frituuruitbater

Isabelle D. is aangehouden voor kindermoord. De vrouw kampte al vier jaar met de ene depressie na de andere. Enkele weken voor het drama waren zij en Tim Vanhauwaert, frituuruitbater in Hooglede, uit elkaar gegaan. Isabelle D. kan de nakende echtscheiding niet plaatsen.

De vader van de kinderen en ex-man van Isabelle D. heeft zich net als alle grootouders burgerlijke partij gesteld in deze zaak.

(JPT/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier