Vrouw uit Oostende riskeert nu effectieve celstraf na nieuwe brandstichting

05/09/16 om 15:35 - Bijgewerkt om 20:23

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse correctionele rechtbank gevraagd om een 47-jarige vrouw uit Oostende tot vijf jaar effectieve celstraf te veroordelen voor brandstichting.

Vrouw uit Oostende riskeert nu effectieve celstraf na nieuwe brandstichting

© Foto a-EF

Chantal D. kreeg in 2015 al drie jaar met uitstel voor brandstichting, maar ontkent de nieuwe feiten.

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 maart 2015 stak de vrouw de gordijnen van haar appartement langs de Zeedijk in brand. De hele derde verdieping van het gebouw liep schade op. Chantal D. verklaarde dat ze door aanhoudende ernstige gezondheidsproblemen uit het leven wilde stappen. De rechtbank hield rekening met die moeilijke situatie en veroordeelde haar in juni 2015 tot drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

Chantal D. mocht dus de gevangenis verlaten, maar in februari 2016 liep het weer mis. Er ontstond brand in haar studio in de Troonstraat in Oostende. De beklaagde liep ernstige verwondingen op aan haar armen, naar eigen zeggen toen ze het vuur wilde doven. De tweede brand is volgens de verdediging immers geen opzettelijke brandstichting. Het donsdeken van de vrouw zou vuur gevat hebben toen ze in slaap viel met een sigaret. Op dat moment had D. bovendien medicatie geslikt en alcohol gedronken. "Ik kan me er niets meer van herinneren, maar ik weet zelf niet hoe die brand anders kan ontstaan zijn", zei D. op de zitting.

De rechtbank doet uitspraak op 3 oktober.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info