Vrouw uit Moorslede voor rechter voor bewerken van echtgenoot met fles porto

© Getty Images/iStockphoto
Laurens Kindt

Een 44-jarige vrouw uit Moorslede moet zich vandaag voor de correctionele rechtbank van Ieper verantwoorden wegens poging doodslag op haar partner. De man overleed onlangs maar er zou volgens het gerecht geen directe link zijn tussen de feiten en het overlijden.

De feiten dateren van 21 november vorig jaar. De 44-jarige vrouw kreeg het toen aan de stok met haar partner, een 55-jarige man, in hun woning in de Iepersestraat in Moorslede. De gemoederen laaiden hoog op en op een bepaald moment greep de vrouw naar een fles porto. Die sloeg ze kapot op het hoofd van haar partner. De man zeeg neer en bloedde hevig aan het hoofd. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Alleen door het snelle optreden van de dokters bleef de man in leven.

De vrouw gaf de feiten toe en belandde in de cel. Haar partner mocht na zijn herstel in het ziekenhuis terug naar huis, maar moest al snel weer opgenomen worden. Op 13 januari overleed hij in het ziekenhuis. Volgens het gerecht is er echter geen link tussen de feiten en het overlijden van de man. Hij zou gestorven zijn aan een leveraandoening. Zijn partner werd door de raadkamer vrijgelaten op 19 januari, een dag na de begrafenis van het slachtoffer. De vrouw moet zich nu verantwoorden voor poging doodslag.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier