Vrouw uit Moorslede krijgt tien maanden voor slagen met portofles

Redactie KW

Deze dame is donderdag door de rechtbank van Ieper veroordeeld tot een celstraf van tien maanden voor slagen en verwondingen. De vrouw sloeg tijdens een hoogoplopende ruzie met haar echtgenoot een portofles kapot en viel hem daarmee aan.

Op 21 november vorig jaar liepen de gemoederen hoog op in de gezinswoning van L.W. (43) en haar man in Moorslede. Een discussie liep uit de hand. W. greep daarop naar een fles porto en sloeg die kapot. Volgens het Openbaar Ministerie probeerde ze met het kapotte glas in de keel van haar man te steken, maar raakte ze zijn oksel. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis maar overleefde de aanval.

De vrouw stond in eerste instantie terecht voor poging tot doodslag, maar dat ging volgens de verdediging een brug te ver. “Mijn cliënte had al eerder gezegd dat ze de man zou vermoorden, maar ze meende dat niet. Ze bleef ook niet doorgaan met steken”, zei de advocate van de vrouw. Zowel de vrouw als haar partner hadden een alcoholprobleem.

Recidive

De rechter volgde de redenering van de verdediging en herkwalificeerde de feiten tot slagen en verwondingen. Daarvoor kreeg L.W. tien maanden cel, maar enkel de reeds ondergane voorhechtenis is effectief. Ze kreeg ook een boete van 600 euro, volledig met uitstel indien ze zich aan een aantal voorwaarden houdt.

Vorige maand werd de vrouw al veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel voor slagen en verwondingen aan haar partner, die zelf terecht ook al stond voor gelijkaardige feiten. De man is intussen overleden. Er is geen link tussen de slagen en zijn dood: de man stierf aan een leveraandoening.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier