Vrouw uit Middelkerke vraagt vrijspraak voor brutale moordpoging met mes

Redactie KW

Volgens haar advocate handelde Tania B. uit onweerstaanbare dwang.

Gewapend met een mes trok Tania B. (39) op 15 juli vorig jaar naar het appartement van slachtoffer Philippe H. in Middelkerke. Daar beloofde ze hem een massage maar H. moest eerst onder de douche. “Terwijl mijn cliënt zich stond te wassen moest hij zijn ogen sluiten voor een verrassing”, pleitte advocaat Tijs Lust. “Het volgende moment kreeg hij vier messteken, waarvan twee in de borst. Het lemmet miste het hart van mijn cliënt op een haar na.”

Samen gewacht op de politie

Na de steekpartij keerde de rust bizar genoeg terug in het appartement en wachtten de twee samen op de politie. Tania B. werd in de boeien geslagen en zit sindsdien in de cel. De vrouw kampt met psychische problemen en een alcoholverslaving. Ze had H. trouwens leren kennen in een ontwenningskliniek. De procureur vroeg om haar internering, maar volgens advocate Nadia Lorenzetti handelde B. uit onweerstaanbare dwang en verdient ze daarom de vrijspraak. “Mijn cliënte was een week voor de steekpartij ook bij het slachtoffer geweest. Daar werd ze naar eigen zeggen dagenlang verdoofd en verkracht. Maar toen ze met haar klacht naar de politie trok werd ze niet geloofd. Ze hebben haar zelfs nooit medisch onderzocht. Ten einde raad nam ze het recht in eigen handen, maar ze had niet de bedoeling om hem te doden. En ze is zeker ook niet geestesgestoord. Ze heeft wel psychische problemen en indien u de onweerstaanbare drang niet bewezen acht moet ze een straf met uitstel onder strenge voorwaarden krijgen.”

De beschuldigingen van Lorenzetti schoten in het verkeerde keelgat bij Tijs Lust. “Mijn cliënt werd destijds buiten vervolging gesteld voor die zogezegde verkrachting. Hij is hier niet de dader, maar het slachtoffer. Sinds de feiten leeft hij in angst. Hij vreest voor zijn leven en durft nog amper een douche te nemen.” Lust vroeg een provisionele schadevergoeding van 5.000 euro voor zijn cliënt. Vonnis op 24 maart.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier