Vrouw uit Middelkerke vraagt opschorting van straf na brandstichting in eigen huis

04/10/16 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:53

Een 47-jarige vrouw uit Middelkerke riskeert een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar voor brandstichting in het huis van haar ex-vriendin.

Vrouw uit Middelkerke vraagt opschorting van straf na brandstichting in eigen huis

Op 10 juli vorig jaar brak brand uit in de woonkamer van de woning langs de Spermaliestraat in Middelkerke. De nabijgelegen brandweer, die enkele honderden meters gevestigd is, snelde ter plaatse en trof de bewoonster buiten aan. Ze bleef ongedeerd, maar werd meteen in de boeien geslagen door de politie. R.D. (47) schreeuwde immers dat ze zelf brand had gesticht in het huis dat ze huurde van haar ex-vriendin. Ze had een stuk stof met een aansteker in brand gestoken en in de zetel geworpen. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de woonkamer zware schade opliep. De schade liep in de tienduizenden euro's.

Liefdesverdriet

De vrouw pleegde de feiten naar eigen zeggen omdat ze de breuk met haar vriendin niet kon verwerken. Toen ze die bewuste avond een sms kreeg van haar ex, met de melding haar gerust te laten, sloegen haar stoppen volledig door. De beklaagde had vooral het geluk dat het vuur niet oversloeg naar de aanpalende woningen en er geen slachtoffers vielen. Dinsdagochtend toonde ze veel spijt en vroeg ze opschorting van straf. Volgens haar handelde ze onder invloed van alcohol en heeft ze haar leven nu terug op de rails. De rechter doet uitspraak op 25 oktober.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!