Vrouw uit Assebroek dient klacht in na aanhoudend vandalisme van buurtbewoners

Redactie KW

De eigenares van een appartementsgebouw langs de Generaal Lemanlaan in Assebroek heeft klacht ingediend bij de politie wegens aanhoudend vandalisme van enkele buurtbewoners.

De pesterijen zijn volgens mede-eigenares en bewoonster Caroline Warlop al twee jaar aan de gang. “Dat gaat van verlichting die kapot geslagen wordt, tot de belettering van de brievenbus die ze proberen te vernielen“, getuigt Caroline. “Ook ons grasperk werd al verschillende keren geviseerd door een auto die heen en weer erover reed.”

Toen ze enkele weken geleden uitwerpselen vond voor haar deur, was de maat vol.

De vrouw was de aanhoudende vandalenstreken beu en diende al enkele keren klacht in bij de politie. Toen ze enkele weken geleden uitwerpselen vond voor haar deur, was de maat vol.

Camerabewaking

De vrouw besloot het heft in eigen handen te nemen en plaatste camerabewaking op het privédomein. “Ik had al lang een vermoeden wie er achter de vandalenstreken zat, maar kon dat natuurlijk nooit bewijzen“, gaat Caroline verder. “Op den duur voelde ik me niet meer veilig in mijn eigen huis en was ik elke dag opnieuw bang dat er iets vernield zou zijn.”

Toen de vrouw vorige week thuiskwam van een reis naar het buitenland, hadden de daders opnieuw toegeslagen. De vrouw verwittigde de politie en bekeek nauwgezet de camerabeelden. “En daarop werd mijn vermoeden, dat het om mensen uit de buurt gaat, duidelijk bevestigd“, aldus Caroline. De vrouw stapte met de beelden naar de politie, die de zaak nu verder onderzoekt. “Het gaat mij niet om de financiële waarde van de vernielingen, maar om het veiligheidsgevoel. Ik durf nu zelfs mijn auto niet meer buiten parkeren uit schrik“, vervolgt Caroline.

Waarom de desbetreffende buurtbewoners het appartementsgebouw viseren, is voorlopig nog een raadsel. “Misschien heeft het feit, dat onze parking vroeger openbaar terrein was waar iedereen zijn gang kon gaan, er iets mee te maken. Die zone is nu voorbehouden voor ons, maar dan nog: dat is nog geen reden voor al die pesterijen. Ik hoop echt dat het stopt”, besluit Caroline.

(MM – Foto MM)