Vrouw steunt man die gezin dood wou injagen in Oostkerke

Redactie KW

Een man uit Herentals die opzettelijk een crash veroorzaakte in Oostkerke, is voor de rechter verschenen. Zijn vrouw, die in de auto zat, heeft haar man intussen vergeven en kwam hem vandaag steunen in de rechtbank.

Op zondagavond 11 mei vorig jaar reed Joeri S. uit Herentals met zijn vrouw en driejarig kind langs de Leopold Vaart in Oostkerke bij Damme. Het koppel kreeg een zware ruzie. Plots trok Joeri S., die met een depressie kampte, aan de handrem waardoor zijn wagen aan het slippen ging en tegen een boom tot stilstand kwam. Als bij wonder raakte niemand gewond.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek S. onder invloed van alcohol en gedroeg hij zich weerspannig. S. werd opgepakt en zat een tweetal maanden in voorhechtenis op verdenking van poging tot doodslag op zijn gezin. Zelf is hij altijd blijven volhouden dat het om een ongeluk ging. Maar tijdens de pleidooien gisteren in de Brugse rechtbank betwistte zijn advocaat de tenlasteleggingen niet langer.

“Ze heeft mijn cliënt vergeven”

“Het belangrijkste is dat hij zich nu laat behandelen voor zijn psychische problemen, evenals zijn drugs- en alcoholprobleem. We hopen dan ook op een straf met probatie-uitstel”, aldus advocaat Steven Henderickx De procureur drong niet aan op een effectieve celstraf en stelde probatievoorwaarden voor.

De vrouw van Joeri S. stelde zich geen burgerlijke partij en kwam haar man steunen in de rechtbank. “Ze heeft mijn cliënt vergeven”, aldus nog Steven Henderickx.

Het vonnis volgt op 9 juni.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier