Vrouw stal ruim 9.000 euro bij bejaarde vrouw voor wie ze boodschappen deed

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft woensdag een dievegge uit Roeselare veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden.

De vrouw liep al meer dan tien veroordelingen op voor valsheid in geschrifte, oplichting en informaticabedrog. De strafrechter beval ook haar onmiddellijke aanhouding.

Van eind 2014 tot september 2015 ontvreemdde de 46-jarige vrouw 9.250 euro van haar bejaarde buurvrouw, voor wie ze geregeld boodschappen deed. Ze inde ook meermaals voorschotten voor goederen die ze niet leverde. Voor het misbruik informatica en misbruik van vertrouwen krijgt de vrouw 18 maanden effectief en een boete van 300 euro.

De dievegge is niet aan haar proefstuk toe. In 2012 kreeg ze in Leuven nog een celstraf van een jaar voor informaticabedrog. In totaal sprokkelde ze sinds 1993 al 79 maanden aan gevangenisstraf bijeen, deels met uitstel. Omdat ze daaruit niet geleerd heeft, sprak de strafrechter een streng vonnis uit.

De onmiddellijke aanhouding van de vrouw werd bevolen. “Ze was niet op de zitting en er is sprake van recidivegevaar. Er is dus vrees dat ze zich aan haar straf poogt te onttrekken”, lichtte de rechter toe.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier