Vrouw sleurt in Waregem haar ex 40 meter mee met wagen “en laat hem voor dood achter”

Redactie KW

Een vrouw van 50 moest woensdag voor de Kortrijkse strafrechter verschijnen, nadat ze in 2014 haar ex-partner aanreed. “Ze gaf nog gas bij, sleurde hem 40 meter mee en liet hem voor dood achter”, zei de openbare aanklager, die drie jaar celstraf vordert, waarvan een jaar effectief.

De beklaagde en het slachtoffer hadden gedurende enkele jaren een knipperlichtrelatie. De vrouw beweert dat haar ex haar nadien bleef stalken. Ze legde jarenlang klachten neer, voor diefstal, slagen, inbraak en kindermisbruik, maar die werden telkens geseponeerd. “Het was een relatie met hoge pieken, maar ook diepe dalen. Telkens het gedaan was, werd er klacht ingediend tegen mijn cliënt. Hij heeft sinds de feiten grote schrik en durfde daarom niet naar de rechtbank komen. Hij heeft na 2,5 jaar nog altijd last van zijn enkel, maar is er wonderwel goed doorgekomen”, zegt de advocaat van het slachtoffer.

“Uitlokking en gedeelde verantwoordelijkheid”

Op 3 augustus 2014 reed beklaagde met haar wagen en reed het slachtoffer met zijn bromfiets in de Mirakelstraat in Waregem. Omstreeks 11 uur werd de politie verwittigd over het ongeval. De bromfietser lag bewusteloos langs de weg. Na de aanrijding was hij bijna 40 meter met het voertuig meegesleurd. De bestuurster van de wagen was daarna doorgereden, maar verwittigde de hulpdiensten toen ze thuis was. De bromfietser had een hersenschudding, een hersenbloeding, een sleutelbeenbreuk en een breuk aan zijn enkel. Hij vraagt een morele schadevergoeding van 15.000 euro.

Volgens meester Filip Van Hende was de burgerlijke partij haar bewust gaan zoeken, na een toevallige ontmoeting tussen zijn moeder en zus en zijn ex-vriendin. “Hij reed toertjes rond haar wagen. Ze had al schrik. Haar ex had al eens de gaskraan opengedraaid in de caravan, waarin haar dochters verbleven. Hij kon dood zijn, maar zij kon ook haar kinderen verloren zijn door zijn toedoen. Ze heeft gehandeld in een moment waarop haar vrije wil ver zoek was. Minstens is er sprake van uitlokking en gedeelde verantwoordelijkheid.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier