Vrouw ontsnapt uit klauwen van Brugse aanrander dankzij spelletje Uno

Redactie KW

Een Bruggeling is dinsdag voor de Brugse strafrechter verschenen voor de aanranding van een bewoonster van hetzelfde appartementsgebouw. Jeremy V. maakte de vrouw met handboeien vast aan het bed, maar liet haar op een heel knullige manier ontkomen.


De beklaagde kende Hanne P. al enkele jaren en was al één keer eerder handtastelijk geweest. Op 19 juli trok hij plots een sjaal rond de mond van het slachtoffer. De vrouw beet letterlijk van zich af, maar werd door Jeremy V. met haar hoofd enkele malen tegen de grond geslagen. De Bruggeling maakte de vrouw met handboeien aan zijn bed vast en begon haar te bepotelen.

Hanne P. begon zijn spelletje echter mee te spelen. Daardoor werden haar boeien losgemaakt. Het slachtoffer speelde op het bed zelfs het kaartspelletje Uno met haar aanrander. Dankzij een smoesje wist ze te vluchten en kon ze alarm slaan. Op het proces vroeg het slachtoffer 1 symbolische euro schadevergoeding.

De verdediging dringt aan op de internering van Jeremy V. Dat strookt echter niet met het rapport van de gerechtspsychiater, die de man toerekeningsvatbaar verklaarde. De rechter besliste om de beklaagde te laten onderzoeken door een nieuwe deskundige.

De zaak wordt op 2 december voortgezet.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier