Vrouw maakte behulpzame priester 21.000 euro lichter

Redactie KW

Een 31-jarige vrouw uit Staden riskeert voor de Brugse strafrechter een effectieve celstraf van twee jaar voor het bestelen van een priester uit Sint-Michiels in Brugge. De beklaagde ging aan de haal met zijn bankkaarten en drukte op die manier 21.000 euro achterover.

De priester stond altijd klaar voor parochianen met financiële moeilijkheden. Volgens zijn familie stak hij hen geregeld wat geld of eten toe. In april 2015 maakte Vanessa D. misbruik van de priester door zijn bankkaarten te stelen. Op korte tijd kon ze het slachtoffer 21.000 euro lichter maken. Intussen is de priester in september 2015 op 77-jarige leeftijd overleden. Zijn erfgenamen stelden zich burgerlijke partij in de zaak.

Beklaagde met crimineel verleden daagt niet op

De verdachte reageerde niet op een uitnodiging tot verhoor door de politie. Ook voor haar proces liet ze verstek gaan. Het Openbaar Ministerie verwees naar het uitgebreide strafblad van Vanessa D. en vorderde een effectieve gevangenisstraf van twee jaar. Bovendien heeft de beklaagde ook in haar nieuwe woonplaats al contact gezocht met een priester. Ze zou er de afgelopen maanden al 13.000 euro aan leningen gekregen hebben.

De zaak wordt voortgezet op 12 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier