Vrouw diende partner laxeermiddel toe om zijn rekening te plunderen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Ieperse rechtbank veroordeelde bij verzetvonnis een vrouw uit Brugge tot 30 maanden effectieve celstraf en 1.800 euro boete voor het vergiftigen en oplichten van haar vroegere partner uit Ieper.

Het verzetvonnis bevestigt de straf, die de 56-jarige vrouw in juni vorig jaar voor dezelfde feiten bij verstek van de rechtbank in eerste aanleg kreeg. Tevens werd toen haar onmiddellijke aanhouding bevolen. De vrouw zit nog steeds opgesloten. Ze tekende evenwel verzet aan. Ze ontkende grotendeels de feiten en gaf enkel toe wat niet te ontkennen viel. Ze had gehoopt op een lichtere straf in de vorm een aanvaardbare werkstraf.

Pathologische leugenares

Carline D.C., die door psychiaters een pathologische leugenares wordt genoemd, stelde zich destijds op een datingsite voor als een welstellende vrouw. Een Ieperse ingenieur ging daar op in. Beiden vormden weldra een koppel. De gewiekste Carline D.C. had in werkelijkheid heel andere bedoelingen. Ze kon haar partner probleemloos met allerlei smoesjes rond haar vingers draaien zodat hij gedurende jaren gul met zijn bankkaart zwaaide.

Gedupeerde zat veel tijd op het toilet

Daarmee haalde de Brugse in totaal 26.000 euro af. Voor de geveinsde aankoop van een appartement ontfutselde haar ingenieur nogeens 156.000 euro.

Naast oplichterij en valsheid in geschrifte moest Carline D.C. zich voorts verantwoorden voor de vergiftiging van haar partner. Zo diende ze hem stelselmatig een laxeermiddel toe. Gevolg was dat de man vele tijd op het toilet doorbracht. Carline D.C. kon ondertussen zijn rekening plunderen…

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier