Vrouw, die lichaam van echtgenoot in diepvries bewaarde, is veroordeeld voor drugshandel

Redactie KW

Isabel D. (42), de vrouw uit Gits die haar man vermoordde en bijna een jaar in de diepvries in haar huis bewaarde, heeft maandag in Kortrijk acht maanden effectieve celstraf gekregen voor de verkoop van drugs.

Bij een huiszoeking in het kader van het moorddossier in Gits, werden op 27 mei 2015 in de woning van verdachte Isabel D. in Hooglede drugs gevonden. Het ging om aanzienlijke hoeveelheden speed en cannabis. D. bekende meteen de verkoop van drugs, sinds oktober/november 2014. Ze verkocht minstens twee kilogram speed, waarmee ze 5.800 euro schulden wist af te lossen.

“Sinds de dood van haar echtgenoot leefde ze in een roes. Ze heeft in die periode zaken gedaan die niet kunnen”, erkent haar advocaat Tom Noyez. D. zegt zelf dat ze op dat moment geen andere oplossing zag en vanuit financiële noodzaak handelde. “De man bij wie ik schulden had, stond plots voor de deur en gaf me drie dagen om die drugs te verkopen voor hem.”

Werken in de gevangenis

D. krijgt acht maanden effectief en een boete van 6.000 voor de verkoop van de drugs. Er wordt 2.500 euro verbeurd verklaard. Isabel werkt momenteel in de gevangenis. Het weinige geld dat ze er verdient, stuurt ze zoveel als mogelijk door naar haar 15-jarige dochter.

De pleidooien rond de zogenaamde diepvriesmoord zelf worden woensdag 1 februari aangevat.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier