Vrouw die ex-partner ten onrechte beschuldigde van pedofilie, krijgt zelf straf

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag een Bulgaarse vrouw voorwaardelijk tot 9 maanden cel veroordeeld voor laster en eerroof.

Zij beschuldigde haar ex-partner van zedenfeiten met hun kinderen. De man krijgt 3.000 euro morele schadevergoeding.

Na de echtscheiding diende de Bulgaarse een klacht in wegens vermeend misbruik van de kinderen door haar ex-echtgenoot. “Mijn cliënt heeft zijn kinderen al tweeënhalf jaar niet meer gezien. De moeder heeft ze ontvoerd en we weten niet waar ze zijn“, zei de advocaat van de vader.

De man legde een test met de leugendetector af, waaruit bleek dat de beweringen niet klopten. Hij stelde zich burgerlijke partij, dat deden ook enkele familieleden die meegesleept werden in het leugenachtige verhaal. “De vrouw wilde hem schuldig laten verklaren aan pedofiel gedrag. Er is een huiszoeking en controle van computers geweest. Daarop is niets gevonden. De kinderen zijn verhoord, maar het was duidelijk dat hun verklaringen door hun moeder waren voorgekauwd“, aldus het openbaar ministerie, dat 12 maanden celstraf en een boete van 1.500 euro vorderde.

De strafrechter gaf de vrouw een voorwaardelijke celstraf van negen maanden. De vader vroeg een schadevergoeding van 8.000 euro voor de tijd dat hij zijn kinderen niet gezien heeft en nog eens 25.000 euro voor de lasterlijke aangifte. Die werd teruggeschroefd tot een totale schadevergoeding van 3.000 euro. De overige burgerlijke partijen krijgen een euro symbolische vergoeding. Voor de kinderen werd een provisionele vergoeding toegekend.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier