Vrouw blijft in de cel voor moordpoging in Middelkerke

Redactie KW

Tania B. deelde half juli vier messteken uit aan het slachtoffer.


Dinsdagavond 15 juli trok de verdachte naar het appartement van haar vriend in Middelkerke. Rond 22 uur liep een ruzie stevig uit de hand. De vrouw haalde tot vier keer toe uit met een mes. Ze trof het slachtoffer twee keer in de borst, in de rug en in de onderbuik. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar was relatief snel aan de beterhand.

Feiten uitgelokt?

De verdachte verklaarde tijdens de eerste verhoren dat haar partner de feiten zou hebben uitgelokt. Hij zou haar enkele dagen eerder immers geslagen en verkracht hebben. “Mijn cliënte blijft daarover bij haar standpunt”, aldus meester Nick Verstraete. “Het onderzoek naar die voorgaande feiten loopt, maar daar is verder nog geen duidelijkheid over.”

Beide betrokkenen kampten met psychiatrische problemen. Ze leerden elkaar enkele weken voor de feiten zelfs kennen in een psychiatrische instelling. Er is dan ook een college van deskundigen aangesteld om de verdachte te onderzoeken. Dat psychiatrisch verslag zit voorlopig nog niet in het dossier. De verdediging heeft gevraagd om ook het slachtoffer psychiatrisch te laten onderzoeken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier