Vrouw beweert opgelicht te zijn via telefoon: 20.000 euro armer in enkele minuten tijd

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 44-jarige vrouw uit Dudzele bij Brugge heeft klacht ingediend bij de politie nadat haar gsm – zo beweert ze – gehackt werd.

Op een paar minuten tijd was ze een kleine 20.000 euro armer. Ook haar Facebookcontacten zijn nu zichtbaar voor de hackers.

De vrouw deed haar opvallende verhaal bij de Brugse politie. “Ik kreeg dinsdagavond telefoon van een buitenlands nummer. ‘Een noodgeval op mijn werk’, schoot door mijn hoofd. Zonder nadenken nam ik de telefoon op. Een echt antwoord kreeg ik niet”, verklaarde ze aan de politie.

Enkele momenten later sloeg het noodlot toe. “Ik keek naar mijn bankapplicatie op mijn gsm en zag hoe er 25.000 euro van onze spaarrekening naar de zichtrekening werd overgeschreven. Heel raar, maar dat was pas het begin. Van de zichtrekening ging vervolgens 19.500 euro naar een onbekend rekeningnummer. Ik wist meteen: we zijn opgelicht”, klinkt het opvallende verhaal. Ze ging meteen klacht indienen. Hoe de vermeende hacking dan juist werkte, is niet duidelijk. Bij de politie van Brugge onderzoeken ze de zaak. “Die mensen hebben effectief klacht neergelegd wegens hacking. Het LCCU (lokale afdeling voor computercriminaliteit, red.) zal de zaak verder onderzoeken. Dat onderzoek zal uitwijzen wat daar aan de hand is“, zegt de woordvoerder.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier