Vrouw aangehouden voor moord op broer uit Ingelmunster

Redactie KW

In Oudenaarde is zaterdagmiddag een 45-jarige vrouw aangehouden nadat vrijdagnacht in haar woning in Ronse het levenloze lichaam van haar broer uit Ingelmunster was aangetroffen.

De 43-jarige kwam volgens de eerste vaststellingen op een gewelddadige manier om het leven, meldt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde.

Het levenloze lichaam van het 43-jarige slachtoffer werd zaterdagochtend rond 1 uur aangetroffen in een woning in de Scheldekouter in Ronse. Het parket van Oost-Vlaanderen vorderde een onderzoeksrechter en stapte af ter plaatse, samen met een wetsgeneesheer en het Plaats Delict Team van de federale politie.

Dinsdag voor de raadkamer

“De precieze omstandigheden van het overlijden worden onderzocht”, zegt parketmagistraat Jorn Bauwens. “Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een gewelddadig overlijden.” Er volgt nog een autopsie op het lichaam.

De 45-jarige bewoonster van de woning, die in de nacht van vrijdag op zaterdag zelf de hulpdiensten contacteerde, werd gearresteerd en zaterdagmiddag voor de onderzoeksrechter geleid. Die hield haar aan op verdenking van moord.

De vrouw zal dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier