Vrouw (37) verdacht van moord op man in Oostende

Redactie KW

Het parket deelt mee dat de verdachte van de moord in Oostende aangehouden is. Ze verscheen daarnet voor de onderzoeksrechter die de beslissing maakte. De vrouw blijft dus in de cel en zal eerstdaags voor de Brugse raadkamer verschijnen.


De 37-jarige vrouw uit Oostende is zaterdagmorgen opgepakt als verdachte voor de moord op haar 39-jarige partner in haar appartement op de hoek van de Romestraat en de Kaïrostraat.Het waren buren van de vrouw die de hulpdiensten rond 8.55 uur verwittigden. Ze hadden heel wat tumult gehoord en waren ongerust. De politie was twee minuten later al ter plaatse en trof de verdachte in shock aan op het appartement. De vrouw werd opgepakt, maar moest eerst nog naar het ziekenhuis overgebracht worden omdat ze zelf snijwonden had. De politie sloot de omgeving van het gebouw af voor onderzoek.

Vrouw (37) verdacht van moord op man in Oostende

Foto Dominique Jauquet

Ook de brandweer kwam ter plaatse. Zij lieten de speurders binnen met de brandladder, om geen sporen te wissen in de traphal. De buren reageren aangeslagen op de feiten. De vrouw stond er gekend als vriendelijke, goedlachse dame. Het parket van Brugge kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Gewelddadig overlijden

Het parket deelde later op zaterdag mee dat het inderdaad om een gewelddadig overlijden gaat. De zaak kadert binnen de intrafamiliale sfeer, waarbij slachtoffer en dader elkaars partners waren. Het slachtoffer is een man uit 1975, zijn partner (1977) werd opgepakt op verdenking van moord. Het duo woonde nog maar recent samen in hun woning waar de feiten zich afspeelden. De vrouwelijke dader zal zondag voor de onderzoeksrechter worden geleid. De autopsie op het lichaam van het slachtoffer zal begin volgende week plaatsvinden. Over wat er precies is gebeurd en hoe het slachtoffer precies om het leven kwam, kan de parketwoordvoerder voorlopig niks kwijt. (DJ – foto’s DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier