Vrijspraak voor verkrachting en foltering van asielzoekster in Brugge

07/06/16 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:12

De Brugse strafrechter heeft dinsdag een 33-jarige Bruggeling van Nepalese origine vrijgesproken voor verkrachting, foltering en slagen aan een Nepalese asielzoekster.

Vrijspraak voor verkrachting en foltering van asielzoekster in Brugge

In juli 2012 deed R.S. bij de politie van Antwerpen aangifte van de feiten. Ze beweerde dat haar ex-vriend haar enkele dagen eerder in Brugge ernstig misbruikt had. K.K. blinddoekte de vrouw en bond haar voeten vast met elektrische kabels. Daarna zou hij haar verkracht hebben met een bierflesje. Volgens het openbaar ministerie kreeg het slachtoffer ook ernstige klappen van de beklaagde. Na de aangifte nam hij nog wraak door seksueel getinte foto's van de vrouw te verspreiden via Facebook.

Jaloers op echtgenote?

De verdediging pleitte dat het verhaal van het slachtoffer vol tegenstrijdigheden zit. Zo bleek uit het onderzoek dat de vrouw zelf contact bleef zoeken met de beklaagde. Alle seksuele betrekkingen zijn volgens K.K. dan ook met onderlinge toestemming gebeurd. De advocate van de beklaagde suggereerde dat het slachtoffer mogelijk jaloers was op de echtgenote van de verdachte.

De rechter oordeelde dat er geen verwondingen waren die de foltering konden staven. Daarnaast bestonden er beelden waarop de betrokkenen met onderlinge toestemming seks hadden. Voor de belaging en het verspreiden van de naaktfoto's kreeg K.K. een celstraf van zes maanden met uitstel. Hij moet het slachtoffer een schadevergoeding van 500 euro betalen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!