Vrijspraak voor messteek aan collega in pluimveeslachterij

De 22-jarige beklaagde werd vrijgesproken. De rechter betwijfelde of hij zijn collega wel degelijk een messteek had toegediend. © Archief
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 22-jarige Afghaan vrijgesproken voor poging doodslag op een collega in Torhout. Halim A. (26) kreeg op de werkvloer een messteek te verwerken, maar de rechter oordeelde dat er twijfel bestond over de rol van de beklaagde.

Op 7 januari 2016 kregen twee werknemers bij pluimveeslachterij Lammens in Torhout het met elkaar aan de stok. De ruzie ontstond aan de wasbak en ontaardde in een schermutseling. Halim A. kreeg een messteek van vier centimeter diep toegediend. Hierbij werden zijn milt en zijn longen geraakt, waardoor het slachtoffer even in levensgevaar verkeerde.

De beklaagde liep zelf oppervlakkige verwondingen op aan het hoofd. S.D. ontkende echter dat hij een messteek toebracht. “Mijn cliënt staat enkel terecht op basis van de verklaring van het slachtoffer. Er was veel tumult en er waren veel getuigen, maar niemand heeft die steek gezien”, aldus meester Sander Van Hulle. Bovendien hebben alle werknemers in de slachterij steeds een mes van 14 centimeter op zak. Er werd ook nooit een mes met bloed van het slachtoffer aangetroffen. “Misschien heeft hij zichzelf geraakt, toen collega’s zijn mes wilden afpakken”, opperde de beklaagde op de zitting.

De rechter sprak S.D. vrij op basis van twijfel. Hij zat sinds de feiten in voorhechtenis.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier