Vrijspraak voor aanranding in gevangenis van Brugge

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 43-jarige Turkse Gentenaar op verzet vrijgesproken voor aanranding en poging tot verkrachting in de gevangenis van Brugge.

Cevdet D. had bij verstek 18 maanden effectief gekregen voor de feiten op een vrouwelijke medegedetineerde. Op 2 april 2014 woonde V.A. (32) een infosessie bij in het educatief centrum van de gevangenis. Achteraf moest ze samen met enkele mannelijke gedetineerden even wachten om terug naar haar cel te kunnen. De mannen vertrokken eerst, maar één van hen had zich achter een kast verstopt.

Volgens het eerste vonnis begon Cevdet D. de vrouw dan te kussen en te betasten. Bovendien bevredigde hij zichzelf door zijn geslachtsdeel tegen het slachtoffer aan te duwen. Het sperma van de beklaagde werd op een prop papier ontdekt.

Raan Colman, de advocaat van D., merkte op dat op camerabeelden zichtbaar is hoe de vrouw maar liefst 30 keer de kamer verliet. “Ze was op dat moment heel rustig en ging gewoon kijken of ze niet betrapt zouden worden. Ze had alle kans om te roepen en heeft dat niet gedaan“, aldus meester Colman. De verdediging benadrukte dat alles met onderlinge toestemming gebeurde.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier