Vriend van Sofie Muylle richt zich tot verdachte: “Wees een man en zeg wat er is gebeurd”

"Ik heb schrik voor zijn verhaaltje", zegt Wouter, de vriend van Sofie. © TL
Redactie KW

De Roemeense verdachte van de moord op Sofie Muylle zal praten. Dat zeiden zijn advocaten gistermorgen aan de Brugse raadkamer. Die werd onmiddellijk uitgesteld omdat ze het dossier willen nalezen.

“Wees een man en zeg wat er is gebeurd”, stelt de 31-jarige vriend van de vermoorde Sofie Muylle (27). Hij richt zich tot de jonge Roemeen die ervan verdacht wordt zijn vriendin vermoord en verkracht te hebben. “Ik wist dat de waarheid keihard zou zijn. Maar dit is in mijn ogen echt het laagste van het laagste. Mijn bloed kookt als ik zijn foto in de krant zie.”

Wouter was op die noodlottige avond samen met Sofie op stap in Knokke. De twee waren pas enkele maanden samen en besloten na het werk om nog een stapje in de wereld te zetten. Sofie ging echter een luchtje scheppen en kwam niet meer terug. Pas de volgende morgen werd ze vermoord teruggevonden onder een houten terras. Maandenlang brak Wouter zijn hoofd over wat er nu precies gebeurd was. Hij werd aanvankelijk zelf als verdachte aanzien, maar de speurders lieten die piste al snel varen.

Ik moet toegeven dat er momenten waren waarop ik de hoop had opgegeven

Dat de vermoedelijke moordenaar nu eindelijk in de cel zit, is voor Wouter een geruststelling. “Al blijft het een heel magere troost natuurlijk. Maar ik moet toegeven dat er momenten waren waarop ik de hoop had opgegeven. Maar het is dankzij het knappe speurwerk van de politie dat hij gevat kon worden.”

Al blijft Wouter in de voorwaardelijke wijs spreken. “Zelfs nu vraag ik me soms nog af: wat als hij het niet was? In de week van zijn arrestatie in Roemenië tot aan zijn uitlevering heb ik bijna niet geslapen. Wat als dat dna niet zou matchen? Dan zat het onderzoek wel echt strop. Het feit dat het toch overeenkwam, was voor mij een enorme opluchting. Al is de waarheid wel heel hard. Dit wens je niemand toe.”

Alexandru C. verscheen gistermorgen voor de Brugse raadkamer. Zijn advocaten vroegen en kregen uitstel om het dossier verder in te kijken. Zij gaven wel al mee dat hun cliënt wel van plan is om een verklaring af te leggen. “Ik heb schrik voor zijn verdediging”, zegt Wouter. “Schrik voor het verhaal dat hij zal ophangen. Al lijkt verder ontkennen mij wel heel moeilijk voor hem. Hij hangt, hé. Ik hoop nu enkel dat hij de zwaarst mogelijke straf krijgt. Wat mij betreft moet hij de rest van zijn leven de cel in.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier