Vriend stelt zich burgerlijke partij in zaak van moord op Sofie Muylle

Laurens Kindt

In de zaak rond de moord op Sofie Muylle (27) uit Roeselare zal de 30-jarige Brugse vriend van het slachtoffer zich binnenkort burgerlijke partij stellen. Dat zegt zijn advocaat Luc Arnou uit Zedelgem.

“Mijn cliënt is één keer verhoord, als getuige zondag, zonder bijstand van een advocaat. Tijdens een pauze van dat verhoor, heeft men hem gevraagd of ze bij hem thuis een kijkje mochten nemen. Daarbij heeft de politie een aantal zaken meegenomen, ook spullen van Sofie die er nog lagen”, zegt Arnou. Volgens de raadsman is zijn cliënt de kroongetuige en niet de hoofdverdachte in de zaak. “Hij is volslagen geschokt door wat er gebeurd is en en werkt volledig mee aan het onderzoek. Het valt hem heel zwaar dat men hem hier en daar de dader noemt. Hij is ook een slachtoffer, net als de vader van Sofie.”

Vriend stelt zich burgerlijke partij in zaak van moord op Sofie Muylle
© BELGA

De vriend wordt door de politie inderdaad niet als verdachte beschouwd, maar volgens zijn advocaat “is het evident dat hij bereikbaar moet zijn, mocht de politie nog verdere vragen hebben.” Door zich burgerlijke partij te stellen, kan de advocaat van de 30-jarige Bruggeling inzage vragen in het onderzoeksdossier.

Nog geen arrestaties

Ondertussen draait het onderzoek van de Brugse federale politie op volle toeren. Dat de jonge vrouw gewurgd werd voor ze in de vrieskou op het strand van Knokke achtergelaten werd, blijkt uit de autopsie. Dat is uit goede bron vernomen. De vraag blijft wie verantwoordelijk is voor haar dood. De vriend van Sofie maakte zich verdacht door zijn gedrag na wat hij zelf de ‘verdwijning’ van zijn vriendin noemde. De man verklaarde dat Sofie plots verdween uit het café in Knokke waar ze samen nog iets dronken na een nacht feesten in de Kitsch Club, dat hij haar op straat ging zoeken maar dat hij haar niet vond.

Vriend stelt zich burgerlijke partij in zaak van moord op Sofie Muylle

Toen het café sloot, nam hij een taxi naar het station van Knokke, stapte uit, dook opnieuw in een andere taxi en zette koers naar het politiekantoor. Daar liet hij de handtas van Sofie achter, kroop opnieuw in de taxi en liet zich midden de velden ergens in Damme afzetten. Vervolgens belde hij volgens een welingelichte bron naar de vader van Sofie en liet de man weten dat hij ruzie had gehad met Sofie en dat hij haar ‘kwijtgespeeld’ was. Behalve de piste van de vriend volgt het speurdersteam echter nog een aantal andere sporen. Volgens het Brugse parket zijn er nog geen arrestaties gebeurd in het mysterieuze moorddossier.

(LK)

Lees hierover ook in de lokale edities van Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 27 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier