Voorwaardelijke straf voor man die slachtoffer toetakelde met glasscherf tijdens carnaval

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 26-jarige Oostendenaar veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel voor een aanval met een glasscherf.

Een 26-jarige Heistenaar heeft in de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij op het carnaval in Heist een man zwaar toetakelde met een glasscherf. Volgens het parket wou Ahmed B. zijn slachtoffer doden, maar de rechter was daar niet van overtuigd en herkwalificeerde de feiten van poging tot doodslag naar opzettelijke slagen en verwondingen. Aan zijn slachtoffer moet B. een schadevergoeding betalen.

De feiten speelden zich op 18 februari af op het carnaval in Heist. In de vroege uurtjes kreeg Ahmed B. het in café De Kubus aan de stok met een Zeebruggeling, die hem racistische verwijten naar het hoofd had geslingerd. B. ging naar huis, maar keerde terug en trof de Zeebruggeling opnieuw aan ter hoogte van café Foxy’s. Het kwam opnieuw tot een ruzie waarbij B. ten val kwam, een glasscherf opraapte een daarmee de Zeebruggeling trof in de hals en de rug. De scherf miste de halsslagader van het slachtoffer maar net. “Mijn cliënt stak in het wilde weg en had zeker niet de bedoeling om het slachtoffer te doden”, stelde advocate Stéphanie De Mot tijdens de pleidooien. De rechter volgde vandaag die redenering. B. zit sinds de feiten in voorhechtenis. Indien het parket niet in beroep gaat komt de man vrij.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier