Voorwaardelijke celstraf voor Sun Parks-dealer

09/06/16 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:03

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 33-jarige man tot 43 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor het dealen van cannabis, xtc en speed. Jan M. zette een handeltje op vanuit Sun Parks De Haan.

Voorwaardelijke celstraf voor Sun Parks-dealer

Op 12 december 2015 liep de verdachte tegen de lamp, toen de politie van Bredene-De Haan drugs ontdekte in zijn rugzak. Het ging om 100 gram cannabis en 27 xtc-pillen. Hij bekende de feiten en verklaarde dat hij een vakantiehuisje in Sun Parks De Haan gebruikte als uitvalsbasis om te dealen. Daar werd bij een huiszoeking ook nog een lading speed aangetroffen.

Sinds de feiten zit Jan M. in voorhechtenis. "Maar daar heeft hij ernstige mentale problemen. Hij verbleef zelfs al vrijwillig 31 dagen in een isoleercel, omdat hij de gevangenis niet aankan", pleitte zijn advocaat Mathieu Langerock. De verdediging vroeg dan ook om voorwaarden op te leggen. Het Openbaar Ministerie had eerst twee jaar effectief gevorderd, maar kon zich ook vinden in een voorwaardelijke straf van meer dan drie jaar. Op die manier zou M. terug voor een lange periode in de cel belanden, als hij zijn voorwaarden niet naleeft.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!