Voorwaardelijke celstraf voor man die dochtertje toetakelde

Redactie KW

De Kortrijkse strafrechter heeft een dertiger donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf. De man diende zijn dochter (van 4,5 jaar) in september zware klappen toe. Hij moet zich vier jaar houden aan een aantal voorwaarden, waaronder werken aan zijn zelfbeheersing.

Toen de vader van de kleuter op 17 september vorig jaar het kind afzette bij zijn ex-partner, leek er niets aan de hand. Maar toen zij het meisje een badje wilde geven, merkte ze grote bloeduitstortingen op. Ze ging daarop naar de spoeddienst, waar er ernstige verwondingen werden vastgesteld. De dertiger bleek zijn dochtertje niet alleen geslagen te hebben op haar wang en haar poep, maar ook haar keel dichtgeknepen te hebben. Daarna viel het kindje tegen een kast, zo verklaarde de vader.

De man krijgt voor die slagen aan zijn dochter vijftien maanden cel. Indien hij zich aan de opgelegde voorwaarden houdt, wordt de straf niet uitgevoerd. De moeder van het meisje krijgt een morele schadevergoeding van 500 euro. Voor het meisje zelf wordt 2.500 euro provisioneel toegekend en wordt een deskundige aangesteld.

De moeder vroeg ook een contactverbod tussen de vader en haarzelf en het andere kindje uit de relatie. Daar ging de rechter niet op in. Tussen vader en dochter geldt al een contactverbod, opgelegd door de familierechtbank.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier