Voorwaardelijke celstraf voor brandstichter die na zijn misdrijf pak slaag kreeg

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 51-jarige Oostendenaar veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar voor brandstichting.


Peter D.G. stak in mei 2012 de woning van zijn ex-partner in Middelkerke in brand. Diezelfde avond kreeg hij slaag van de ex-echtgenoot van het slachtoffer. Peter D.G. en Greta G. (54) hadden een tijdje een knipperlichtrelatie. Toen de relatie op de klippen liep, begon de beklaagde zijn ex-vriendin te stalken en te bedreigen. De avond van 9 mei 2012 stak hij de woning van het slachtoffer in brand. Op dat moment was ook de nu 86-jarige moeder van Greta G. in het gebouw aanwezig. Ondanks brandversnellers kon het vuur snel gedoofd worden.

De procureur vorderde een gevangenisstraf van 37 maanden, maar stelde zelf voor om Peter D.G. voorwaarden op te leggen. De man kampt met een alcoholprobleem. Hilde Vanhee, advocate van de beklaagde, vroeg om haar cliënt een werkstraf gekoppeld aan voorwaarden op te leggen.

Ook in de volgende zaak op de rol was D.G. betrokken partij. Na de brandstichting trok hij naar het strand, waar hij naar eigen zeggen een dutje deed op een golfbreker. Ondertussen had Greta G. haar ex-echtgenoot opgetrommeld. Erik V.D. (57) vond D.G. op het strand en deelde minstens één vuistslag uit. D.G. liep hierbij een neusbreuk op.

De rechter veroordeelde Peter D.G. voor de brandstichting tot een celstraf van drie jaar, die hij niet moet uitzitten als hij zich aan een aantal voorwaarden houdt. Aan de burgerlijke partijen moet hij een schadevergoeding van ruim 7.000 euro betalen. In het andere dossier kreeg D.G. een voorlopige schadevergoeding van 750 euro toegewezen. Zijn aanvaller werd schuldig bevonden, maar er werd geen straf opgelegd.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier