Voorwaardelijke celstraf voor belaging van voormalige buurman

08/06/17 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:39

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 51-jarige vrouw uit Lichtervelde veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden voor belaging. D.K. belde tot 34 keer per nacht naar haar voormalige buurman en besmeurde de gevel van zijn woning.

Voorwaardelijke celstraf voor belaging van voormalige buurman

© Getty Images/iStockphoto

De beklaagde verklaarde dat ze niet kon verdragen dat haar vriendschappelijke relatie met haar buurman op een laag pitje stond. In de zomer van 2015 escaleerde de situatie toen de man een nieuwe partner leerde kennen. In die periode gooide D.K. enkele eieren stuk tegen de gevel van zijn woning in Torhout. Diezelfde gevel besmeurde ze ook nog met frituurolie. Ook telefonisch belaagde ze het slachtoffer bijna onophoudelijk. In de loop van 2015 bleef ze hem een half jaar lang hardnekkig bellen op zijn vaste telefoon en op zijn gsm. Op één nacht belde ze eens maar liefst 34 keer.

Schadevergoeding

In 2012 ontving de moeder van de man al twee brieven met een scheldtirade. D.K. ontkende dat ze voor die brieven verantwoordelijk was, maar de andere feiten gaf ze wel ootmoedig toe. De rechter veroordeelde haar tot tien maanden celstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Aan het slachtoffer moet ze een schadevergoeding van 1.500 euro betalen. De man had nochtans 8.000 euro gevorderd. Zijn zoon en zijn nieuwe vriendin kregen één symbolische euro toegewezen.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!