Voormalige zaakvoerder Bar Celona in Ieper vrijgesproken voor toelaten drugs in café

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De rechter in Ieper sprak de voormalige zaakvoerder van Bar Celona in Ieper vrij voor het toelaten van drugsgebruik in zijn café. De man kreeg enkel opschorting van straf voor het bezit van cocaïne. Twee medebeklaagden werden eveneens veroordeeld omdat ze drugs gebruikten.

De affaire rond de (voormalige) wijnbar Bar Celona in Ieper kende een start nadat bij het gerecht een anonieme brief arriveerde. Daarin stond te lezen dat de horecazaak niet minder dan een drugshol zou zijn waar gretig werd gebruikt. In de bar werd bij een huiszoeking enkel een brokje hasj van 0,4 gram gevonden. De zaakvoerder werd in zijn woning van zijn bed gelicht. Bij een zoeking in zijn huis troffen de speurders wel 0,71 gram cocaïne aan.

Bezit van cocaïne

De man werd voor de rechter gebracht, niet alleen voor bezit van verboden middelen, maar ook omdat hij drugsgebruik in zijn wijnbar zou hebben toegelaten. Dat laatste ontkende de man met klem en de rechter volgde hem daar nu in met een vrijspraak. Voor het bezit van cocaïne kreeg de zaakvoerder opschorting van straf. Een 32-jarige vriend van de gewezen zaakvoerder kreeg 12 maanden cel met uitstel voor drugsbezit, terwijl een derde beklaagde een werkstraf van 80 uur kreeg opgelegd.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier