Voormalige volleybaltrainer uit Deerlijk riskeert celstraf voor zedenfeiten

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een twintiger uit Deerlijk riskeert een jaar cel omdat hij minderjarige meisjes benaderde en oneerbare voorstellen deed. Hij moest maandag voor de Kortrijkse strafrechter komen. “Ik schaam mij voor wat gebeurd is”, bekende hij.

De feiten dateren van drie jaar geleden. De toenmalige volleybaltrainer was verliefd op een meisje, maar die verliefdheid werd niet meteen beantwoord. “Daarom zocht hij elders bevestiging dat hij als man iets waard was”, lichtte zijn advocaat toe. De twintiger was erg actief op het internet en chatte dan ook veel met de meisjes. Aan een 14-jarig slachtoffer vroeg hij via die weg naaktfoto’s.

Volgens het parket vroeg de man zijn gesprekspartners ook geregeld om hun chatgesprekken te wissen. Het openbaar ministerie vorderde een jaar cel, maar stelt dat het opleggen van voorwaarden nuttig kan zijn. Er wordt ook een beroepsverbod van drie jaar gevraagd en het vonnis moet worden overgemaakt aan zijn werkgever. Ondertussen werkt de man als reisleider.

“Ik heb mezelf een grens gesteld. Ik zei zelf altijd ‘we wachten tot je achttien bent’. Nu besef ik dat die grens al te ver lag. Ik schaam mij hiervoor“, zei de man zelf ter zitting aan de rechter. Hij hoopt op de gunst van de opschorting zodat hij zijn blanco strafregister kan behouden. “Ik ben een volledig nieuwe weg ingeslagen, die ik graag verder wil volgen.” Vonnis op 27 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier