Voormalige trainer DAVO Westende terug op vrije voeten

Redactie KW

De trainer van DAVO Westende die ontslagen werd omdat hij in de gevangenis belandde, is opnieuw vrij. Dat besliste de Brugse raadkamer vanmorgen. De voetbalploeg distantieerde zich eerder al van zijn trainer.

Een maand geleden ontplofte er een kleine bom bij de voetbalploeg DAVO Westende. De kersverse hoofdtrainer van de derdeprovincialer belandde namelijk in de cel voor een drugszaak. De politie viel eind mei bij L.S. (35) uit Middelkerke binnen. Ze deden een grondige huiszoeking en troffen verschillende verboden middelen aan. In zijn diepvriezer troffen de speurders 200 gram speed aan. En tussen zijn kledij in de kast werden 80 dosissen clenbuterol, een verboden spierversterkend middel, gevonden.

De onderzoeksrechter besliste om de dertiger aan te houden en de raadkamer verlengde die aanhouding al snel met een maand. Vanmorgen verscheen L.S. opnieuw voor diezelfde raadkamer. Die besliste om hem onder voorwaarden vrij te laten. Een beslissing waar het parket zich bij neerlegde.

Het verhaal over de dealende voetbaltrainer ging binnen het provinciale voetbalmilieu als een lopend vuurtje rond. Maar daar bleef het niet bij, want zelfs in het buitenland haalde de man – wellicht tegen zijn zin – grote krantenkoppen. Onder meer de Britse krant The Sun wijdde een stuk aan de opmerkelijke arrestatie. Bij DAVO Westende zag men dan ook geen andere optie dan zich van hun trainer te distantiëren. Ze ontsloegen hem en stelden ondertussen een speler aan als speler-trainer.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier