Voorlopig geen getuigen tijdens proces rond ‘diepvriesmoord’ in Gits

Redactie KW

Er worden voorlopig geen getuigen opgeroepen tijdens het proces rond de diepvriesmoord in februari volgend jaar. Dat blijkt uit een tussenvonnis dat woensdag geveld werd op de correctionele rechtbank van Kortrijk.

Isabel D. (42) en Olaf P. (47) moeten zich verantwoorden voor de moord op de Nederlander J.V., de toenmalige echtgenoot van Isabel D. Speurders ontdekten het lijk eind april vorig jaar in de diepvries in haar woning in Gits. Het slachtoffer lag daar toen al een jaar. Onderzoek wees uit dat hij in mei vorig jaar verdoofd werd met slaappillen. Daarna werd hij gewurgd met behulp van een touw en opgeborgen in de diepvries.

Volgens de verdediging lag jarenlang intrafamiliaal geweld aan de basis van de feiten. Om dat verder aan te wijzen, wilde de verdediging van D. een tiental getuigen laten oproepen, waaronder ook een alcoholexpert. De vraag naar die deskundige wordt afgewezen. Ook de medebeklaagden kunnen niet getuigen op het proces, oordeelt de rechter.

Getuigen ‘indien nodig’

Er werd ook gevraagd om enkele andere deskundigen, kennissen en familieleden van beide beklaagden op te roepen als getuige. Die vraag wordt voorlopig afgewezen, maar onder voorbehoud. Indien tijdens het proces de nood ontstaat, kunnen de rechters alsnog enkele van die getuigen laten oproepen.

De pleidooien vatten aan op 1 februari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier