Voorgevel in Keiem beklad met grove beschuldigingen

© Foto AC
Redactie KW

De voorgevel van Johan Christiaen langs de Keiemdorpstraat in Keiem zag er deze ochtend anders uit dan gisteravond.

Wat 23 jaar geleden begon als pesterijen bij een scheiding is naar heus terreur geëvolueerd in Keiem. Na verschillende bedreigingen per sms, tot zelfs doodsbedreigingen en de bedreiging het huis met een gasfles op te blazen, werd een maand geleden nog de motorhome van Johan en Tine Christiaen in brand gestoken.

Vandaag moest het koppel vaststellen dat hun huis werd beklad met de beschuldigingen van pedofilie. Er is een sterk vermoeden omtrent de daders, van wie de namen ook bekend zijn bij de politie. Bovendien stuurt de dader ook telkens een dreigende sms vooraleer hij iets onderneemt. De laatste sms, opgesteld in een schuttingtaal die niet voor publicatie vatbaar is, dreigt ermee ‘dat Keiem kermis het hoogtepunt zal worden’. “Wanneer zal het ophouden? Als er doden zijn gevallen?” vragen Tine en Johan zich af. “Wij zijn al 20 jaar gelukkig samen en hoeven ons nergens over te schamen. Wat zij doen is niet alleen beschamend, maar ook mensonterend. Zij zouden zich moeten schamen!”

Toen het artikel op de facebookpagina van Krant van West-Vlaanderen werd gedeeld, kwamen er al snel reacties van enkele kinderen van de man in kwestie. Kern van hun boodschap was dat de beschuldigingen helemaal niet uit de lucht gegrepen waren, iets wat enkele uren later dan weer door Johan Christiaen werd weggewuifd.

(ACK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier