Voor duizenden euro’s schade na inbraak bij Aditco in Roeselare

De sterk beveiligde deur werd door de twee probleemloos geforceerd. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij multimediazaak Aditco in de Brugsesteenweg. De buit van de twee daders bedroeg duizenden euro’s.

De feiten speelden zich in de nacht van dinsdag op woensdag af, omstreeks 3 uur. “Via camerabeelden zien we hoe twee mannen de deur van de winkel forceren”, vertelt zaakvoerder Kiven Cuveele, zaakvoerder van multimediazaak Aditco. “Van dan af aan gaat het heel snel. Ik denk dat ze amper een minuutje binnen waren. De twee gingen erg bruut te werk en braken onder andere een vitrinekast. Ze gingen aan de haal met bijna alle iPhones, Smartphones en Smartwatches, ook uit de kassa is er een som van duizend euro verdwenen.”

“De buit bedraagt zeker vele duizenden euro’s, daarnaast is er natuurlijk nog heel veel schade. Op het moment van de feiten was er niemand bij de zaak, dankzij het alarm zijn we op de hoogte gebracht geweest. De politie is ter plaatse gekomen voor de nodige vaststellingen. De daders zijn duidelijk te zien op de camerabeelden, maar helemaal onherkenbaar, dus daar zijn we jammer genoeg niet veel mee.”

(TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Shopmanager Nils Tanghe toont de schade. (Foto SB)
Shopmanager Nils Tanghe toont de schade. (Foto SB)© STEFAAN BEEL

Op de camerabeelden was te zien hoe de daders te werk gingen. (Foto SB)
Op de camerabeelden was te zien hoe de daders te werk gingen. (Foto SB)© STEFAAN BEEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier