Voor 8.000 euro aan fietsen gestolen in Beernem

Lieven Pieters met zijn slotenmaker. © MM
Redactie KW

Bij een fietsenhandel in Beernem zijn dieven er donderdagnacht vandoor gegaan met ruim 8.000 euro aan fietsen. Ze forceerden het slot van de deur en namen vier tweewielers mee. “Net op de nationale dag tegen woninginbraken. Dubbele pech”, zucht zaakvoerder Lieven Pieters.

De 54-jarige man is al 25 jaar lang de trotse zaakvoerder van fietsenhandel Lieven Pieters langs de Beernemstraat in Beernem. Voor de tweede keer in al die tijd werd zijn zaak het doelwit van een inbraak. “Maar deze keer is de buit wel heel groot”, zegt Lieven. De daders moeten zeer stil te werk gegaan zijn. Lieven woont samen met zijn vrouw boven de zaak en merkte helemaal niks van de inbraak. “Pas vanochtend zag ik dat het slot volledig geforceerd was.”

Elektrische fietsen

De dieven gingen aan de haal met vier fietsen, waarvan drie dure elektrische. Volgens het sporenonderzoek van de politie namen ze de fietsen mee langs een landweggetje rond de zaak, om de fietsen vervolgens in te laden in een bestelwagen. Opvallend: de diefstal gebeurde net aan het begin van ‘1 dag zonder’, de nationale dag tegen woninginbraken. “Dat is natuurlijk dubbele pech”, zegt Lieven met een kleine glimlach. De zaakvoerder bleef niet bij de pakken zitten en liet al een steviger slot steken. “Eerstdaags komt er ook een gloednieuw alarmsysteem. We gaan er alles aan doen om dergelijke inbraken in de toekomst te voorkomen.”

(MM – foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier