Vonnis omtrent ex-priester uit Hooglede voorzien op 21 juni

Redactie KW

Het dossier rond het vermoedelijk misbruik door de ex-priester van Hooglede is dinsdag herpleit op de correctionele rechtbank van Kortrijk. Het proces moest worden overgedaan, omdat er een gewijzigde samenstelling van de zetel was. Het vonnis is voorzien voor 21 juni.

Priester Jeroen C. (51) uit Hooglede staat terecht voor zedenfeiten. Hij zou in 2002 een minderjarige jongen verkracht hebben, toen hij actief was als pastoor in Menen. Het vermoedelijke slachtoffer ging toen bij de priester langs in het kader van een schoolopdracht. In 2013 diende het slachtoffer klacht in via het bisdom Brugge.

Het dossier kwam meer dan een jaar geleden voor het eerst voor de Kortrijkse strafrechter. Er werd twee keer aanvullend onderzoek bevolen. De zaak werd uitvoerig gepleit, het openbaar ministerie vorderde een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. Omdat er in tussentijd een rechter vervangen werd, moest het dossier opnieuw gepleit worden.

“Wij gaan nog steeds voor de vrijspraak. De contacten gebeurden met wederzijdse toestemming“, zegt meester Jan Leysen, die de belangen van de priester behartigt. Ook dit keer vonden de pleidooien plaats achter gesloten deuren.

Vonnis op 21 juni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier