Vonnis Lagrou uitgesteld tot 22 juni

08/06/17 om 14:40 - Bijgewerkt om 14:39

Het vonnis van de bedrieglijke wegmaking waarvoor cannabisboer Patrick Lagrou in Ieper terecht staat, is donderdag uitgesteld.

Vonnis Lagrou uitgesteld tot 22 juni

© Kurt Desplenter

De rechter zal zich op 22 juni uitspreken. Het Openbaar Ministerie vorderde een effectieve straf, de verdediging gaat voor de vrijspraak.

In 2014 zou Lagrou een dertigtal in beslag genomen zaken bedrieglijk verduisterd hebben. Volgens het Openbaar Ministerie maakte de Zandvoordse cannabisboer de goederen bewust weg, om ze vervolgens te verschepen naar Thailand. Dat betwist de raadsman van Lagrou, Thomas Gillis. Volgens hem waren meer dan de helft van de goederen niet in beslag genomen. Een ander deel was onder voorwaarden vrijgegeven. Ook de voorwaarden om van bedrieglijke verduistering te spreken, zijn volgens de advocaat niet vervuld.

Op het moment dat de goederen verplaatst werden, zat Lagrou zelf in Thailand. Kennis en streekgenoot L.L. (34) bracht enkele goederen naar Ruddervoorde, op verzoek van de echtgenote van Lagrou. Ook hij staat terecht.

Het vonnis is uitgesteld naar 22 juni.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!