Volksjury samengesteld voor proces Danny Tack, die partner doodde met 6 messteken

Redactie KW

Acht vrouwen en vier mannen zullen vanaf vrijdag in de volksjury zetelen op het assisenproces tegen Danny Tack (47).

Er werden ook nog twee vrouwen uitgeloot als plaatsvervangende juryleden. De beschuldigde staat terecht voor de doodslag op zijn vriendin Suzanne Timmermans (46). Op 12 mei 2011 bracht hij de Brusselse in Westende met messteken om het leven.

Die bewuste nacht van 11 op 12 mei 2011 kwam het tot een zoveelste ruzie in hun appartement aan de Oorlogsinvalidenlaan in Westende. Danny Tack bracht zijn partner even na middernacht zes messteken toe. Hierbij werden vooral de linkerlong en de maag van het slachtoffer geraakt. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

De beschuldigde houdt vol dat hij handelde uit wettige zelfverdediging. Suzanne Timmermans gooide volgens hem immers vier keer met een mes en maakte zelf als eerste een stekende beweging. Tack hield lange tijd vol dat hij zich slechts één steek kon herinneren. Pas in zijn laatste verhoren gaf hij toe dat hij tijdens het daaropvolgende gevecht nog meerdere messteken heeft uitgedeeld.

Danny Tack en Suzanne Timmermans leerden elkaar in 2002 kennen in een Brussels café. In 2004 verhuisden ze naar de kust. Sindsdien was de politie van Middelkerke al ongeveer 40 keer moeten tussenkomen voor familiale problemen. Beide betrokkenen kampten met een ernstig alcoholprobleem. Ook op het moment van de feiten was er stevig gedronken.

Tijdens het assisenproces zal Danny Tack verdedigd worden door meester Kris Luyckx en meester Erica Caluwaerts. Meester Tom Bauwens en meester Saskia Kerkhofs treden op voor de ouders van het slachtoffer. Fien Maddens, substituut-procureur bij het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge, neemt de rol van openbaar aanklager op zich. Het proces wordt voorgezeten door Boudewijn Desmet.

Vrijdagnamiddag om 14.00 uur gaat het proces verder met de voorlezing van de akte van beschuldiging. De uitspraak wordt op donderdag 12 maart verwacht. Voor doodslag riskeert Danny Tack 30 jaar opsluiting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier